Innovatieve opritverwarming, na een warm welkom vertelt de specialist u er graag alles over!

Wist u dat u kunt kiezen uit verschillende vormen van opritverwarming? Bij Heating Group International vertellen ze u graag alles over de mogelijkheden! De voor- en achterwielen volgen bij het draaien in de bocht niet hetzelfde spoor waardoor van bijvoorbeeld spoorverwarming het effect weg is. Vlakverwarming is dan vanuit veiligheidsoverwegingen verstandiger. Daarnaast zijn bij ijzel de sporen niet goed zichtbaar. Het plaatsen van paaltjes om de locatie van de sporenverwarming aan te duiden kan dan een uitkomst bieden. Bij het aanleggen van opritverwarming kan er gebruik worden gemaakt van matten en kabels. Kabels kunnen gemakkelijker op maat worden gemaakt waardoor ook de montage flexibel blijft.

Verschillende manieren om opritverwarming te realiseren

Iedere soort van opritverwarming heeft zijn voordelen ten opzichte andere methoden. Het ligt aan uw oprit welke soort verwarming het meest geschikt is. Zo kan ook gekozen worden voor sporenverwarming. Hierbij is er sprake van een onverwarmde ruimte tussen twee delen. Hierdoor gaat er bij deze manier van verwarmen meer warmte verloren dan bij de oppervlakteverwarming. Om deze reden wordt er bij sporenverwarming voor een hogere wattbelasting gekozen. Beide methodes hebben elk zo hun eigen voor- en nadelen. Sporenverwarming is sneller te installeren en minder duur in aanschaf. Bovendien is er minder kans op beschadiging omdat er minder verwarmingskabel wordt gebruikt. Tot slot heeft sporenverwarming een lager geïnstalleerd vermogen wat een lager energiegebruik voor de gebruiker tot gevolg heeft.

Alle elementen die nodig zijn voor opritverwarming

U zit te denken om een opritverwarming aan te laten leggen. Heeft u er al over nagedacht wat u dan allemaal nodig heeft? Kom anders gezellig langs bij de expert op dit gebied! Komt er ijs, sneeuw of vocht op de sensor dan zal de sensor ervoor zorgen dat de temperatuur van het wegdek omhoog gaat waardoor het ijs en de sneeuw smelten en/of het vocht verdampt. Wanneer alles verdampt is, wordt met behulp van de sensor het verwarmingssysteem weer uitgezet. Tot een oppervlakte van 50 vierkante meter is één sensor voldoende. In een regelpaneel zijn alle benodigde elementen opgenomen die nodig zijn voor optimale verwarming van het wegdek.